Parohia Sf. Mihail Arhanghelul din Tulcea a fost vizită recent de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Cu această ocazie, Excelența Sa a avut ocazia de a cunoaşte mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credinţă din această parohie. 

PS Cornel Damian la Tulcea. Foto: fb.com/Parohia-Romano-Catolica-Tulcea

Vizita pastorală a început în seara de joi, 31 mai 2018, cu celebrarea Sfintei Liturghii solemne în biserica parohială, cu ocazia sărbătorii Preasfântului Trup şi Sânge al lui Isus. În cursul dimineţii zilei de vineri, 1 iunie, PS Cornel a mers în vizită la bolnavii din comunitatea catolică tulceană, iar după-amiază a participat la momentele de rugăciune din biserica parohială: devoţiunea Sfântului Rozariu şi Sf. Liturghie, urmată de Adoraţie euharistică.

Sâmbătă, 2 iunie, Episcopul a participat la Cateheza cu copiii şi adolescenţii din Parohie, iar apoi a vizitat cimitirul catolic din localitate unde, împreună cu Pr. Marcel Lungeanu, paroh de Tulcea,  şi un grup de credincioşi s-a rugat pentru odihna veşnică a răposaţilor comunităţii, precum şi pentru soldații polonezi căzuți în Cel de-al Doilea Război Mondial. Seara, Excelenţa Sa a prezidat Sf. Liturghie în biserica parohială din Tulcea.

Foto: fb.com/Parohia-Romano-Catolica-Tulcea

Duminică, 3 iunie, a 9-a din Timpul liturgic de peste an, Episcopul a vizitat alte două comunităţi din zonă, administrate parohial de Pr. Marcel Lungeanu: comunitatea din Malcoci – unde dimineaţă a celebrat Sf. Liturghie, şi comunitatea din Sulina – unde a celebrat Sf. Liturghie seara. Excelenţa Sa a vizitat şi cimitirul din Sulina, unde s-a rugat pentru răposaţi.

Tot duminică, la ora 10.30, PS Cornel Damian a prezidat Sfânta Liturghie solemnă în biserica din Tulcea, dedicată Sfântului Mihail Arhanghelul. În cadrul celebrării, Excelenţa Sa a binecuvântat vitraliile din altar şi de pe perete din stânga al bisericii. Vizita pastorală la Tulcea s-a încheiat luni, 4 iunie, când Episcopul s-a întâlnit cu autorităţile locale.

PS Cornel Damian la Sulina. Foto: fb.com/Parohia-Romano-Catolica-Tulcea