În zilele de 01-04 iunie 2018, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se va afla în vizită pastorală în Parohia Sf. Mihail Arhanghelul din Tulcea.

Cu această ocazie, Excelența Sa va cunoaşte mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credinţă din această parohie. Astfel, în cursul dimineţii zilei de vineri, 1 iunie, PS Cornel va merge în vizită la bolnavii din comunitatea catolică tulceană, iar după-amiază va participa la momentele de rugăciune din biserica parohială: devoţiunea Sfântului Rozariu (de la 17.30) şi Sf. Liturghie, urmată de Adoraţie euharistică.

Sâmbătă, 2 iunie, Episcopul va participa la Cateheza cu copiii şi adolescenţii din Parohie (ora 10.00), iar de la ora 12.00 se va ruga pentru odihna veşnică a răposaţilor, la cimitirul din localitate. Seara, de la ora 18.00, Excelenţa Sa va prezida Sf. Liturghie în biserica parohială din Tulcea. În timpul vizitei pastorale, înainte de celebrarea Sfintei Liturghii, PS Cornel Damian va fi disponibil pentru spovezi.

Duminică, 3 iunie, Episcopul va vizita alte două comunităţi din zonă, administrate parohial de Pr. Marcel Lungeanu, Parohul comunităţii din Tulcea: comunitatea din Malcoci – unde la ora 08.00 va celebra Sf. Liturghie, şi comunitatea din Sulina – unde va celebra Sf. Liturghie seara, la ora 18.00. La ora 10.30, PS Cornel Damian va prezida Sfânta Liturghie în biserica din Tulcea, dedicată Sfântului Mihail Arhanghelul. Vizita pastorală la Tulcea se va încheia luni, când Excelenţa Sa se va întâlni cu autorităţile locale.