La 31 august a.c. se împlinesc patru ani de la beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika. Sunt „patru ani plini de haruri”, spune Postulatura Cauzei de Canonizare a Fericitului, care invită comunităţile din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, şi pe toţi cinstitorii Fericitului Vladimir, să aducă mulţumire Domnului printr-un triduum de rugăciune*, în zilele 29-31 august 2017.

„Acum, Vladimir Ghika este Fericit și cu toții ne dorim și ne rugăm să fie proclamat cât mai curând Sfânt. Pentru aceasta, așa cum știm, Biserica cere un miracol obținut prin mijlocirea Fericitului. Să alergăm, așadar, cu încredere la mijlocirea lui, știind că rugăciunea Fericitului Vladimir este acum mai puternică. Să-i spunem lui, cu încredere suferințele și lipsurile noastre sufletești și trupești, cerându-i mai ales harul de a persevera în slujirea lui Dumnezeu și în comuniunea credinței apostolice.”, îndeamnă PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, în editorialul numărului din august al revistei Actualitatea creștină.


* Pe site-ul Postulaturii cauzei de canonizare a Fericitului Vladimir Ghika sunt propuse câteva rugăciuni.

** Cei care doresc să retrăiască evenimentul din 31 august 2013, pot revedea înregistrarea Liturghiei de beatificare la una din adresele:
http://www.tvrplus.ro/editie-credo-126387
https://www.youtube.com/watch?v=QM3_DplLdsw
https://www.youtube.com/watch?v=n6pWWd2dvzE