Toufic Maatouk O.A.M. pe scena Sălii Radio, din Bucureşti, la Concertul de Crăciun 2018. Foto: Paul Buciuta, touficmaatouk.com .

A debutat ca dirijor la Carnegie Hall, din New York – una dintre cele mai prestigioase săli de concerte din lume. Este dirijor invitat la Orchestra Filarmonică din Liban, șef de catedră la Conservatorul Național din Liban, lector la Universitatea Antoniană din Beirut, director artistic al Festivalului Internațional „Beirut Chants”. Are un doctorat în muzicologie, obținut la Istituto Pontificio di Musica Sacra din Roma. A concertat în Liban, Italia, Franța, Statele Unite ale Americii și în România. Toufic Maatouk este un muzician de talie internațională și preot catolic libanez, din Ordinul Antonian Maronit (OAM).

Miercuri, 13 noiembrie, ora 19.00, Toufic Maatouk va dirija, la Sala Radio, Orchestra de Cameră Radio, care va prezenta în premieră în România Messa di Gloria de Rossini. Programul serii include și câteva arii și uverturi de W.A. Mozart: Uvertura operei Nunta lui Figaro, KV 492; Aria pentru soprană şi orchestră Vado, ma dove?, KV583; Aria Dalla sua pace din opera „Don Giovanni”, KV527; Uvertura operei Cosi fan tutte, KV 588; Aria Come scoglio din opera „Cosi fan tutte”, KV 588. Își vor da concursul Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Țuțu, și soliștii Elena Monti – soprană, Antonela Bârnat – mezzosoprană, Juan de Dios Mateos – tenor, Stefan von Korch – tenor; Cătălin Toropoc – bas. Mai multe informații, aici.

Toufic Maatouk aduce, așadar, o premieră pe scena Sălii Radio din București, dar nu este pentru prima oară la noi în ţară: a mai susținut concerte în 2018, în Capitală, cu Orchestra de Cameră Radio. În aceste zile se află deja la Bucureşti, unde repetă cu orchestra, soliştii şi corul, pentru evenimentul muzical din 13 noiembrie.