Pe 1 octombrie a.c. a început noul an academic și la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, unde se pregătesc și 28 de studenți care, după terminarea studiilor și hirotonirea preoțească, vor activa ca preoți în pastorația Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Noul an de studiu a fost deschis cu o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată, în Capela Institutului Teologic, de noul Episcop de Iași, Mons. Iosif Păuleț, alături de care a concelebrat și Pr. Francisc Ungureanu, vicar episcopal pentru cler și vocații în cadrul Arhidiecezei noastre. Pr. Ungureanu s-a întâlnit cu seminariștii care sunt deja în legătură cu Arhidieceza de București și le-a transmis salutul și încurajarea ÎPS Ioan Robu și a PS Cornel Damian.

De asemenea, Pr. Francisc Ungureanu le-a transmis, atât PS Iosif Păuleț cât și rectorului, profesorilor și formatorilor Institutului Teologic, recunoștința episcopilor de la București și a Bisericii noastre locale, pentru ceea ce fac pentru viitorii preoți din Arhidieceza noastră.  Noul an academic aduce şi două noutăţi pentru Arhidieceza noastră: în anul I începe formarea la Institutul Teologic din Iaşi un student din ARCB, originar din Bucureşti, iar la Parohia Catedralei Sf. Iosif din Capitală vor veni doi studenţi seminarişti, din această toamnă, pentru anul pastoral.