Vizita pastorală a Episcopului auxiliar Cornel Damian, efectuată sâmbătă, 23 martie 2019, a coincis cu hramul bisericii „Buna Vestire” din Râmnicu Sărat (Buzău), comunitatea catolică din localitate, păstorită de Pr. Pavel Encuță, având, astfel, prilej de mare și înălțătoare bucurie. Alături de Episcopul auxiliar au sosit Pr. Francisc Ungureanu, vicar episcopal pentru cler și vocații, precum și numeroși preoți din Decanatul de Brăila.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Cornel Damian care, în predica urmărită cu emoție și interes de către enoriași, a pornit de la contextul istoric și mesajul pentru viitor al sărbătorii de Buna Vestire, pentru că planul de mântuire al lui Dumnezeu este pregătit în timp, în istorie, într-o etapă de început a experienței omului cu Dumnezeu. Explicând lecturile de la Sfânta Liturghie, Episcopul auxiliar a subliniat necesitatea întăririi legăturii noastre cu Dumnezeu, care lucrează cu fiecare dintre noi, deci cu oamenii obișnuiți pe care i-a avut și-i are la îndemână, nu toți extraordinari, ci uneori șovăitori, chiar neîndemânatici, dar răscumpărați prin loialitatea față de Cristos și Fecioara Maria. Supunerea și disponibilitatea de a sluji Domnului, pe care a manifestat-o Fecioara Maria la vestirea îngerului, trebuie să ne caracterizeze pe noi toți. Prin spovadă, împărtășanie, rugăciune, viață în lumina celor sfinte, ne putem deschide planului pe care-l are Dumnezeu cu noi.

Agapa frățească ce a urmat Sfintei Liturghii a fost prilej de dialog, enoriașii adresând întrebări și primind răspunsuri pertinente.

Valeria Manta Tăicuțu

——————————–

Galerie foto, aici.