Marţi, 11 iunie 2019, ora 20.00, la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti va avea loc un concert de orgă susţinut de organistul suedez Gunnar Idenstam. Evenimentul muzical se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional de Orgă Bucureşti, ajuns la cea de a doua ediţie. Intrarea la concert este liberă.

Gunnar Idenstam este organist concertist, compozitor și interpret de muzică folk. A studiat la Academia Națională de Muzică din Stockholm și în Franța. În 1984 a fost primul și singurul muzician din nordul Europei care a câștigat concursul internațional de improvizație, “Grand Prix de Chartres”. Din 1986 urmează o carieră internațională ca organist concertist, susținând recitaluri importante în întreaga lume.

Început pe 28 mai, Festivalul le propune iubitorilor de muzică de orgă şase concerte susţinute de artişti români şi străini în diferite spaţii culturale: Universitatea Naţională de Muzică, Biserica Luterană, Ateneul Român, Catedrala Sf. Iosif. Festivalul se va încheia, de altfel, la Catedrala Sf. Iosif, cu un concert susţinut sâmbătă, 15 iunie, ora 20.00, de Ulrich Walther (Austria/Germania).