Pr. diacon Alexandru Abadi va fi hirotonit preot sâmbătă, 30 noiembrie 2019, la Mangalia, prin impunerea mâinilor PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Ritul hirotonirii va avea loc în cadrul Sfintei Liturghii celebrate la ora 11:00, în biserica „Sfântul Apostol Andrei” din localitate.

Pentru catolicii din Mangalia va fi prilej de dublă sărbătoare: hramul bisericii parohiale și ridicarea la treapta Preoției a unui fiu al comunității. Pr. diac. Alexandru Abadi este primul preot din rândul credincioșilor Parohiei romano-catolice din Mangalia.

Alexandru Abadi s-a născut pe 18 aprilie 1993 la Mangalia și a absolvit Liceul Teoretic „Callatis” (profil matematică-informatică, bilingv-engleză) în anul 2012. În toamna aceluiași an a început studiile la Institutul Teologic Romano-Catolic “Sf. Iosif” din Iași, pe care l-a absolvit în 2019. A fost hirotonit diacon pe 8 decembrie 2018, în Catedrala Sf. Iosif din București, prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.