ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ  BUCUREŞTI
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015411 – birouldepresa@arcb.ro

București, nr. 221 / 27.06.2019

PAPA LA BUCUREȘTI
Distribuirea biletelor, harta zonelor amenajate și punctele de acces

Arhidieceza Romano-Catolică de București (ARCB) a început distribuirea biletelor gratuite pentru evenimentul „Papa la București”, atât în format tipărit, cât și electronic, începând cu 26 mai. Biletele oferă acces la pelerinajul organizat pentru Sfânta Liturghie prezidată de Sfântul Părinte Papa Francisc în Catedrala Sf. Iosif, vineri, 31 mai, ora 18:10.

În zilele următoare, toți pelerinii care s-au înregistrat pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro vor primi biletele de acces în formă tipărită sau în format electronic. Acest bilet este nominal, are un cod unic de bare și poate fi prezentat atât în formă tipărită, cât și electronică. În caz că ați intrat în posesia unui bilet tipărit, cel atașat este o copie identică ce se poate folosi în aceleași condiții. Nu este un alt bilet.

Totodată, ARCB a publicat harta cu zonele de pelerinaj delimitate, precum și regulile de desfășurare a evenimentului. Harta este interactivă, fiind conectată cu Google Maps, astfel încât pelerinii vor putea localiza exact punctele de acces și zonele amenajate ce le sunt repartizate.

Fiecare bilet emis are specificate informații personalizate cu privire la zona de pelerinaj alocată, precum și despre punctele de acces și intervalul orar în care fiecare pelerin trebuie să se prezinte pentru a putea intra în zona delimitată. În anexa atașată comunicatului sunt detaliate toate sectoarele de pelerini, punctele de acces și intervalele orare de acces.

Deoarece zonele amenajate nu comunică între ele, este foarte important ca fiecare pelerin să respecte întocmai instrucțiunile de pe biletul propriu și să se prezinte la punctul de acces indicat. La punctul de acces se poate intra numai în intervalul orar specificat pe bilet, interval care a fost stabilit în funcție de restricționarea traficului din zona respectivă. Pelerinii sunt încurajați să folosească mijloacele de transport în comun, întrucât în zonă nu vor exista locuri de parcare disponibile.

La fiecare punct de acces, voluntarii evenimentului vor asista pelerinii pentru a trece prin protocolul de acces. Acest protocol presupune: un control de securitate efectuat de forțele de ordine care colaborează la organizarea evenimentului, primirea unor materiale informative și îndrumarea către sectorul amenajat. În timpul controlului de securitate, este posibil ca pelerinilor să le fie solicitat un document de identitate. Este interzis accesul cu animale de companie.

Conform Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, pelerinii nu trebuie să aibă asupra lor umbrele sau alte obiecte contondente. Toate obiectele personale care prezintă un potențial pericol vor fi reținute în punctele de acces și vor putea fi recuperate începând cu data de 3 iunie, de la sediul Centrului de Înscrieri ARCB, Str. G-ral. Berthelot, Nr. 19, lângă Librăria Sf. Iosif. De asemenea, nu sunt permise bagaje voluminoase.

Odată intrați în zonele special amenajate, pelerinii vor avea acces permanent la următoarele facilități: toalete, coșuri de gunoi, puncte de prim ajutor și alimentare cu apă. Sunt permise gustările la pachet și apa, în cantități rezonabile. Toți pelerinii sunt rugați să aibă o ținută vestimentară decentă, în conformitate cu condițiile meteo, și un comportament adecvat acestui tip de eveniment.

Persoanele în vârstă și bolnavii sunt rugați să aibă asupra lor tratamentele medicamentoase necesare și să anunțe eventualele impedimente pentru o bună participare la eveniment. Persoanele cu dizabilități și familiile cu copii mici care au anunțat că au nevoie de cărucioare sunt repartizate într-un sector special amenajat pentru acces, în limita spațiului disponibil.

Programul detaliat al evenimentului va fi disponibil pe site-ul www.papalabucuresti.ro începând cu data de 29 mai.

Biroul de presă