„Preotul este iubirea Inimii Preasfinte a lui Isus.” Aceste cuvinte îi aparțin Sfântului Ioan Maria Vianey, însă fiecare cuvânt reprezintă, de fapt, câte un termen-cheie în reflecţiile propuse de către Pr. Paul Marțiu, în cadrul exerciţiilor spirituale dedicate preoţilor, găzduite în perioada 7-11 octombrie a.c. de Părinţii carmelitani desculţi la Mănăstirea ”Regina Carmelului” de la Ciofliceni (Snagov).

La exerciţii participă 36 de preoţi şi un seminarist, proveniţi din trei dieceze: Arhidieceza de Bucureşti, Dieceza de Iaşi şi Dieceza de Pécs (Ungaria). Pr. Paul Marțiu este originar din Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti şi activează acum în Franța, la Sanctuarul Preasfintei Inimi a lui Isus, de la Paray-le-Monial, locul unde Isus i-a cerut Sfintei Margareta Maria Alacoque să promoveze cultul către Inima sa Preasfântă.

Aceasta este a patra serie de exerciţii spirituale din acest an dedicată preoţilor, şi este organizată de Centrul pentru Cler şi Vocaţii din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Pr. Marian Blaj