Sâmbătă, 25 iulie 2020, în sărbătoarea Sfântului Apostol Iacob, la Câmpulung Muscel va fi inaugurat primul „albergue” al Camino de Santiago în România. Această oportunitate de cazare pentru pelerinii care străbat din România drumul către Sanctuarul de la Compostela este rodul colaborării dintre Asociația Prietenilor „Camino de Santiago” și Parohia romano-catolică din Câmpulung Muscel.

La acest eveniment va participa și ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București care, la ora 18.00 va prezida Sf. Liturghie a hramului bisericii parohiale din localitate, dedicată Sfântului Apostol Iacob. Cu această ocazie, Excelența Sa va vizita și alte realități pastorale, sociale și educative de pe teritoriul parohiei.

Biserica Sf. Apostol Iacob din Câmpulung datează din sec. al XIII-lea și este monument istoric. Parohia are 4 filiale și este administrată de Pr. paroh Petru Păuleț și Pr. Felician Iancu. Pe teritoriul parohiei activează Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul, care administrează o școală – cu învățământ preșcolar, primar și gimnazial -, Asociația Caritas Câmpulung și Asociația Inimă deschisă.