Luni, 11 februarie 2019, cu ocazia comemorării Aparițiilor Sfintei Fecioare Maria la Lourdes, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti a celebrat Sfânta Liturghie în Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină din Bucureşti (Cioplea).

Invocând mijlocirea Maicii Domnului ca Tămăduitoare a bolnavilor, Excelența Sa a împărțit Taina Sfântului Maslu unui număr însemnat de persoane bolnave ori în vârstă. În biserică au fost prezente o parte dintre persoanele bolnave vizitate în mod regulat de către preoții parohiei la prima vineri din lună. Acestea au fost aduse la biserică de membrii familiei ori de enoriași voluntari. Printre voluntari s-au numărat și tinerii din Serviciul de Ajutor Maltez din Bucureşti, însoțiţi de Pr. Gabriel Popa, responsabil spiritual.

Celebrarea s-a încheiat în fața grotei Maicii Domnului de la Lourdes. Aici, în fața imaginii Maicii Domnului s-a recitat o decadă din Rozariu pentru bolnavi, pentru cei care îi îngrijesc, precum și pentru medicii, asistenții și infirmierii care slujesc cauza vieții în spitale şi centre de îngrijire şi asistenţă a persoanelor în vârstă. La final, PS Cornel s-a rugat pentru ocrotirea bolnavilor și a împărțit binecuvântarea arhierească.

În parohia Sfânta Fecioară Maria, Regină poate fi venerată una dintre cele mai vechi statui ale Maicii Domnului de la Lourdes din ţara noastră, fiind adusă de preotul Joseph Bordon în toamna anului 1885 şi dăruită Seminarului diecezan de la Cioplea.

Pr. paroh Fabian Măriuț