În zilele de 4-6 mai aprilie 2018, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se va afla în vizită pastorală în Parohia Preasfântul Mântuitor (Santissimo Redentore) din București.

Cu această ocazie, Excelența Sa va cunoaşte mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credinţă din această parohie. Astfel, în cursul zilei de vineri, 4 mai 2018, fiind de altfel prima vineri din lună, PS Cornel va merge în vizită la bolnavi, iar după-amiază va participa la momentele de rugăciune comunitară în biserica parohială (Biserica Italiană): de la ora 17.15 Excelența Sa va fi disponil pentru spovezi; de la ora 17.30 va participa la devoțiunea Sfântului Rozariu; la ora 18.00 va prezida Sfânta Liturghie; de la ora 18.45 va participa la momentul de Adorație în fața Preasfântului Sacrament, urmat de consfințirea la Inima Preasfântă a lui Isus.

Sâmbătă, 5 mai 2018, Episcopul se va întâlni cu Consiliului parohial. Astfel, la ora 12.30 va fi un moment de rugăciune în comun în Biserica Italiană, urmat de o întâlnire cu discuţii libere şi o agapa frățească. După-amiază Excelenţa Sa va vizita bolnavi aparţinând comunităţii italiene, se va întâlni apoi cu Consiliul parohial al comunităţii parohiale italiene şi va prezida Sf. Liturghie (în limba italiană) la biserica din Voluntari, a Congregaţiei Don Orione.

Duminică, 6 mai 2018, PS Cornel Damian va prezida SF. Liturghie de la ora 10.00, în Biserica Preasfântul Mântuitor, pentru comunitatea de limbă română, iar de la ora 11.15, va prezida Sf. Liturghie în aceeaşi biserică pentru comunitatea de limbă italiană. La ambele Sfinte Liturghii, Excelenţa Sa va administra Taina Sfântului Mir, pentru candidaţii pregătiţi de cele două comunităţi.