În acest sfârşit de săptămână, în Bucureşti au loc trei iniţiative legate de Luna Misionară Extraordinară – octombrie 2019 -, organizate de Operele Pontificale Misionare din România (OMP Romania).

Astfel, joi, 17 octombrie a.c., de la ora 19.15, OMP Romania în colaborare cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti organizează simpozionul “Biserica în slujba misiunii”. Evenimentul va avea loc în aula magna a Facultăţii (str. G-ral Berthelot 19) şi va aborda diferite tematici: operele misionare pontificale, luna misionară extraordinară, teologia misionară, implicarea laicilor în activitatea misionară a Bisericii. Intrarea la eveniment este liberă.

Vineri, 18 octombrie a.c., de la ora 17.00, la biserica romano-catolică Sfânta Cruce va avea loc o Veghe misionară. Rugăciunea va începe cu recitarea Rozariului misionar, va continua cu celebrarea Sfintei Liturghii şi se va încheia cu binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament.

Duminică, 20 octombrie a.c., când în întreaga lume se celebrează Ziua Mondială a Misiunilor, în toate bisericile Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti se va face o colectă specială dedicată Operelor Misionare Pontificale.