Revista “Actualitatea creştină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, a apărut în luna ianuarie a noului an 2020 însoţită de un supliment dedicat începutului slujirii arhiepiscopale a noului Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, ÎPS Aurel Percă. Luarea în posesie canonică a Arhidiecezei a avut loc sâmbătă, 11 ianuarie 2020, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrate în Catderala Sf. Iosif din Capitală.

Numărul curent al revistei se deschide cu mesajul ÎPS Aurel Percă pentru Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor din acest an, celebrată în perioada 18-25 ianuarie. Revista anunță, de asemenea, numirea de către Papa Francisc a noului Arhiepiscop romano-catolic de Alba Iulia, Mons. Gergely Kovacs și acceptarea renunțării la oficiu, în urma ajungerii la vârsta canonică de 75 de ani, a Episcopului auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia, Mons. Jozsef Tamas și a Mons. Gyorgy Jakubinyi, până acum Arhiepiscop de Alba Iulia, actualmente Administrator Apostolic al acestei Arhidiecezei. Ca în fiecare lună, revista cuprinde știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber şi alte articole de cultură şi spiritualitate. Publicația se încheie cu programul celebrărilor liturgice din Capitală, în Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor și cu informații referitoare la calendarele pentru 2020 apărute sub egida Editurii ARCB: calendar catolic-ortodox, calendar de perete, calendare de birou – cu sfinți și cu desene și gânduri ale Fericitului Vladimir Ghika -, calendar liturgic.

Numărul special se deschide cu decretul Papei Francisc, prin care Mons. Aurel Percă este numit Arhiepiscop Mitropolit de București. Revista prezintă apoi un „dicționar canonic”, mesaje adresate celor doi arhiepiscopi, ÎPS Ioan Robu și ÎPS Aurel Percă, la sfârșit, respectiv început de slujire arhiepiscopală, biografiile celor doi ierarhi, dar și ale celorlalți arhiepiscopi care au condus, în trecut, Arhidieceza Romano-Catolică de București, interviuri cu ÎPS Ioan și ÎPS Aurel, un infografic cu date statistice referitoare la Arhidieceză și descrierea stemei episcopale a noului Arhiepiscop Mitropolit de București.

Revista – numărul din ianuarie și suplimentul – și calendarele sunt disponibile la Librăria Sf. Iosif și în parohiile Arhidiecezei. Tot la Librărie se pot adresa și cei care doresc să se aboneze la revista Actualitatea creștină pentru anul 2020.