În perioada 7 mai – 13 iunie 2018, la propunerea Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România și a redacției revistei Mesagerul Sfântului Anton, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, va avea loc Pelerinajul antonian, sub motto-ul „Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”, informează un comunicat publicat pe ofmconv.ro.

Foto: ofmconv.ro

În cadrul pelerinajului recliva Sfântului Anton de Padova va poposi în mai multe parohii romano-catolice și greco-catolice din țară, „oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea, mai ales, pentru susținerea și ocrotirea familiei, astăzi mai mult ca oricând încercată”. Evenimentul are loc la 25 de ani de la publicarea primului număr în limba română al revistei franciscane „Mesagerul Sfântului Anton” și se încadrează în celebrările centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

În Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti, relicva Sfântului Anton de Padova va vizita o serie de parohii, după următorul program:

* joi, 7 iunie, orele 9.00 – 13.00
Brăila, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”

* joi, 7 iunie, ora 16.30 – vineri, 8 iunie, ora 14.00
Constanța, Bazilica „Sfântul Anton de Padova”

* vineri, 8 iunie, ora 17.30 – duminică, 10 iunie, ora 13.00
București, Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif”

* luni, 11 iunie, ora 18.30 – marţi, 12 iunie, ora 12.00
Craiova, Biserica romano-catolică „Toţi Sfinţii”

* marți, 12 iunie, orele 17.30-21.00
Ploiești, Biserica romano-catolică „Cristos Rege”

* marți, 12 iunie, seara – miercuri, 13 iunie, ora 15.00
Pârâul Rece (Braşov), Mănăstirea „Preasfânta Treime”

Pelerinajul începe la Arad, pe 7 mai a.c., cu Sfânta Liturghie celebrată la biserica greco-catolică „Naşterea Sfintei Fecioare Maria”, şi se va încheia la Pârâul Rece (Brașov), pe 13 iunie a.c., cu Sfânta Liturghie celebrată în biserica Mănăstirii franciscane „Preasfânta Treime”. Programul complet al pelerinajului este publicat aici.

 

 

Show Buttons
Hide Buttons