Cu ocazia împlinirii a 6 ani de la beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika, Postulatura Cauzei de Canonizare a Fericitului Vladimir propune un parcurs spiritual încununat sâmbătă, 7 septembrie a.c., de pelerinajul la Sanctuarul marian „Regina Carmelului” de la Ciofliceni (Snagov).

„Sâmbătă, 31 august, vom lăuda pe Domnul pentru darul beatificării de acum 6 ani. Duminică, 1 septembrie, vom mulțumi la Sfintele Liturghii pentru toate harurile primite prin mijlocirea Fericitului Vladimir Ghika. De luni, 2 septembrie, până vineri, 6 septembrie, continuăm să ne rugăm cerând mijlocirea Mons. Ghika pentru bolnavii noștri și pentru toți cei aflați în dificultate, ca și pentru un pelerinaj plin de haruri. Sâmbătă, 7 septembrie, ne angajăm la pelerinaj și mergem împreună să o cinstim pe Maica Domnului, Regina Carmelului, conștienți că Fericitul Vladimir este cu noi și ne însoțește” – citim pe site-ul Postulaturii, într-un mesaj semnat de Pr. Francisc Ungureanu, postulatorul Cauzei de Canonizare a Fericitului Vladimir Ghika.

De asemenea, Pr. Ungureanu amintește că „pelerinajul ne va ajuta să conștientizăm statutul de membri ai Bisericii Luptătoare, mereu în marș spre țelul veșnic promis de Mântuitorul, țel la care Sfânta Fecioară Maria a ajuns, la fel și Fericitul Vladimir. Vom putea împărtășii pe drum experiența de comuniune a sfinților pe care ne-o va ilustra atât de bine mozaicul din altarul bisericii de la Ciofliceni, și vom găsi curajul să intensificăm rugăciunea. Doar în acest fel, prin rugăciunea plină de încredere, putem obține o minune prin mijlocirea Fericitului Martir Vladimir Ghika, pentru a putea înainta spre canonizare.”

Pelerinajul din ziua de sâmbătă, 7 septembrie, la Sanctuarul „Regina Carmelului” de la Ciofliceni, începe de la Balotești, la ora 10.30, cu un moment de rugăciune în apropierea Monumentului Eroilor. Traseul pelerinajului va traversa Pădurea Snagov, pelerinii urmând a ajunge la Sanctuar în jurul orei 15.30 unde, în biserica Mănăstirii, se va celebra Sf. Liturghie. Pelerinii sunt rugați să ia cu sine apă, prânz la pachet, încălţăminte adecvată, pălărie, rucsac, umbrelă sau pelerină.

Show Buttons
Hide Buttons