Sâmbătă, 7 octombrie 2017, cinci seminariști, membri ai Congregației Don Orione, au fost sfinţiți diaconi de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, în cadrul unei Sfinte Liturghii solemne celebrată în biserica pe care congregaţia o are în oraşul Voluntari (Ilfov). Cei cinci noi diaconi sunt:  Cătălin Gaşpal, Fabian Pitreti, Andrei Lorenţ, Ciubotariu Gabriel şi Francisc Lăcătuş.

Congregația „Mica Operă a Divinei Providențe” este un ordine călugăresc de drept pontifical, înființat în 1893, la Torino (Italia), de preotul italian Sf. Luigi Orione. Cunoscut și cu denumirea „Congregația Don Orione”, ordinul religios este prezent în peste 30 de țări din lume. Orioninii, cum mai sunt cunoscuți membrii congregației, se dedică apostolatului în școli, centre de formare profesională, universități, parohii, sanctuare și centre de spiritualitate, oratorii, centre de educare a tineretului, centre sportive, azile de bătrâni, centre de recuperare rezidențiale sau de zi pentru persoane cu dizabilități, centre de recuperare pentru cei dependenți de droguri sau de alcool, centre de primire pentru emigranți, misiunilor în zonele cele mai sărace din lume.

În Arhidieceza Romano-Catolică de București, ordinul este prezent din 1994, la Voluntari, unde desfășoară o activitate bogată în favoarea persoanelor în vârstă, a copiilor și tinerilor cu dezabilităţi și a copiilor cu autism. De asemenea, congregaţia oferă ajutor şi sprijin fetelor orfane şi colaborează la activitatea de pastorație a italienilor catolici din București.