Preoții Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB) i-au făcut joia trecută un cadou special ÎPS Ioan Robu, cu ocazia aniversării, în acest an, a 50 de ani de preoție: un drapel de catifea roșie, cu stema sa arhiepiscopală. Excelența Sa a primit cadoul în sala mare a Palatului Arhiepiscopal, după celebrarea Sfintei Liturghii a Crismei, în prezența Mons. Miguel Maury Buendia – Nunțiu Apostolic în România, a PS Cornel Damian – Episcop auxiliar al ARCB, și al întregului cler al Arhidiecezei.

ÎPS Ioan Robu – născut în 1944, la Târgu Secuiesc – a urmat cursurile Seminarului Teologic Romano-Catolic Sf. Iosif din Iași, și a fost hirotonit preot la 15 august 1968, la Iași, în Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului, prin impunerea mâinilor episcopului Petru Pleșca, aflat atunci la conducerea Diecezei de Iași. După 15 ani de preoție, la 1 decembrie 1983 a fost ales la conducerea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, mai întâi ca Administrator Diecezan, apoi Episcop-Administrator Apostolic (25 octombrie 1984). A fost consacrat Episcop titular de Celle Proconsulari la 8 decembrie 1984, la Roma, de către Cardinalul Casaroli, Secretar de Stat al Vaticanului, iar la 29 aprilie 1990 a fost numit şi instalat Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti, în Catedrala Sf. Iosif.

Clerul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti a ales să-i ofere Arhiepiscopului cadoul pe 29 martie a.c., deoarece în această zi erau prezenţi toți preoții la București, fiind reuniți pentru celebrarea Sfintei Liturghii a Crismei, în care se comemorează instituirea de către Domnul Isus Cristos a sacramentului Sfintei Preoții. La această Sfântă Liturghie, preoții au reînnoit făgăduințele pe care le-au făcut când au primit sacramentul Preoției, și și-au arătat, totodată, comuniunea cu episcopii Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons