Vineri, 27 aprilie 2018, Pr. Ioan Gherman a sărbătorit 67 de ani de preoție, celebrând Sfânta Liturghie în capela din casa Mănăstirii surorilor Congregatio Jesu, de la Timișu de Sus (Brașov).

Asistat la celebrare de Pr. Mihai Baciu, capelanul Mănăstirii, și înconjurat de surori și de câțiva credincioşi care frecventează capela surorilor, Părintele Gherman i-a adus astfel mulțumire Bunului Dumnezeu pentru darul Sfintei Preoţii.

Pr. Ioan Gherman s-a născut la 9 martie 1923 în satul Lunca (comuna Târnava Mică, județul Alba). În 1944 a început studiile de teologie greco-catolică la Blaj, dar dar din cauza desființării prin lege a Bisericii Greco-Catolice și a arestării tuturor episcopilor greco-catolici a fost sfințit preot abia în 1951, în ascuns, de către Arhiepiscopul romano-catolic de București Alexandru Theodor Cisar, aflat cu domiciliu forțat la Orăștie. Prima Sf. Liturghie părintele Gherman a celebrat-o tot în ascuns, acasă, fiind de față doar mama lui și o călugăriță. În 1953 a fost arestat la Orăștie, dar după câteva luni a fost eliberat.

A lucrat ca pedagog, învățător și angajat la Căile Ferate, dar a activat mereu ca preot clandestin. După pensionare s-a retras la Huși, unde a rămas 9 ani. După 1990, Pr. Gherman a fost profesor de filosofie la Blaj. De aproape 20 de ani trăiește în mănăstirea Surorilor Congregatio Jesu de la Timișu de Sus, unde a fost asistent spiritual al comunității.

Părintele Ioan Gherman, concelerând Sfânta Liturghie alături de pr. Mihai Baciu, în capela mănăstirii de la Timișul de Sus a surorilor Congregatio JESU Romania.

Publicată de Mănăstirea catolică de la Timişul de Sus pe 28 Aprilie 2018

Binecuvântarea Pr. Ioan Gherman

Părintele Ioan Gherman, capelan la Mănăstirea Timișul de Sus, la 67 de ani de preoție.

Publicată de Mănăstirea catolică de la Timişul de Sus pe 28 Aprilie 2018

Pr. Ioan Gherman, la 67 de ani de la hirotonirea întru preoție ce a avut loc în ascuns la 27 aprilie 1951 la Orăștie….

Publicată de Mănăstirea catolică de la Timişul de Sus pe 28 Aprilie 2018

 

 

Show Buttons
Hide Buttons