În zilele de 06-08 octombrie  2017, Parohia romano-catolică Sf. Francisc din Assisi, din Târgoviște (Dâmbovița), a primit vizita pastorală a PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Excelența Sa a avut ocazia de a cunoaşte mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credinţă din această parohie, a participat la momentele de rugăciune ale comunității și a fost disponibil pentru spovezi.

Sâmbătă, 7 octombrie a.c., după ce a vizitat câțiva bolnavi, PS Cornel Damian a mers la cimitirul catolic din localitate, unde s-a rugat pentru odihna veșnică a celor trecuți la Domnul. A doua zi, duminică, 8 octombrie, Episcopul a prezidat Sf. Liturghie solemnă în biserica parohială și s-a întâlni cu comunitatea.

Vizitele pastorale ale episcopului în parohiile Arhidiecezei Romaono-Catolice de București au început în timpul Postului Mare din anul 2015. Așa cum explica ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, în Scrisoarea pastorală dată cu ocazia începerii Vizitelor pastorale, aceste vizite „tind să verifice și-n același timp să întărească acea comuniune care izvorăște mai ales din ascultarea vocii Duhului lui Dumnezeu, Cel care face să se reverse asupra lumii, izvorul a toată sfințenia”.