Cu ocazia celei de a 51-a Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale, duminică, 28 mai 2017, a fost relansat site-ul oficial al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, arcb.ro.

Prezent de 14 ani pe internet, din 20 aprilie 2003, site-ul arcb.ro a ajuns acum la a cincea versiune. Complet reconstruit şi restructurat, cu un design simplu şi responsive, noul site al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB) oferă informaţii despre Arhidieceză – persoane, departamente, activităţi – şi instituţii conexe, preluând o bună parte din datele publicate în Anuarul ARCB.

Prima pagină oferă o trimitere rapidă la câteva evenimente aflate în prim-plan. Apoi, vizitatorul are acces imediat la ultimele știri, anunțuri și comunicate – ale ARCB sau ale Conferinței episcopilor din România (CER) – publicate pe site-ul angelus.com.ro, al Centrului de comunicaţii sociale al ARCB. Tot în această secțiune a primei pagini sunt semnalate evenimente ce vor avea loc în curând, informații legate de vizita pastorală a episcopului în parohiile Arhidiecezei, scurtă prezentare a Anului Jubiliar celebrat în 2017 în Arhidieceză, cele mai recente informații referitoare la situația Catedralei Sf. Iosif, amenințată de construcția ilegală Cathedral Plaza, și calendarul pastoral, cu următoarele evenimente planificate a avea loc în diferite parohii.

Meniul noului site a fost împărțit în patru secțiuni mari: Arhidieceză, viața de credință, social/educație, presă. În secțiunea dedicată Arhidiecezei sunt oferite informații despre instituție (scurt istoric, catedrala, episcopii), Curie, parohii și cler, precum și despre viața religioasă (congregații masculine, feminine, mișcări ecleziale). Secțiunea dedicată vieții de credință cuprinde resurse liturgice (calendarul religios și Liturgia Orelor în format electronic – iBreviary), informații despre anul pastoral, despre diferite vizite (vizita pastorală, vizitele papilor, vizita ad limina), despre Fericitul Vladimir Ghika și alte informații legate de spiritualitate (sanctuarul diecezan, case de exerciții spirituale, școala credinței, grupuri de rugăciune). Secțiunea social/educație este o oglindă a diferitelor asociații, fundații și alte instituții prezente pe teritoriul Arhidiecezei care desfășoară activitate socială, medicală și de educație. La secțiunea „Presă” sunt publicate informații despre Biroul de presă, despre Centrul de comunicații sociale „Angelus Communicationis” și alte instituții media.

Fiecare preot, parohie, congregaţie religioasă sau organizaţie este prezentată pe site cu pagină proprie, care include ilustrație, date de contact, scurtă biografie sau prezentare, ş.a.. Paginile dedicate parohiilor includ și programul Sfintelor Liturghii şi indicaţii de localizare, prin harta Google. Apoi, pe fiecare pagină există posibilitatea de a căuta informaţii pe site (prin câmpul de căutare), acces rapid la informaţii de contact, precum şi la conturile oficiale ale Arhidiecezei la servicii sociale precum Facebook, Twitter şi Youtube.

Show Buttons
Hide Buttons