La miezul nopții dintre 24 spre 25 iulie 2018, în fața Catedralei Sf. Iosif din București era forfotă mare, iar voci tinere și vesele străpungeau liniștea nocturnă: peste 100 de tineri din decanatele Arhidiecezei Romano-Catolice de București, însoțiți de preoți și persoane consacrate urcau în autocare, cu destinația Satu Mare. Înainte de a porni spre Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC), s-au oprit pentru un moment de rugăciune în Catedrală, iar Pr. Marian Blaj – responsabil diecezan cu pastorația tineretului – le-a dat tuturor binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament.

Foto: fb.com/cdpt

La ediția din acest an a INTC participă, din partea Arhidiecezei Romano-Catolice de București 131 de tineri, după cum informează Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) pe pagina de facebook: 93 de tineri din cele două Decanate din București, 12 din Decanatul de Ploiești, 9 din Decanatul de Constanța, 8 din Decanatul de Brăila, 7 din Decanatul de Craiova și 2 voluntari: Gabriel Imbrișcă (de la Parohia Catedralei Sf. Iosif) și Andreea Vochin (de la Parohia din Popești-Leordeni). Ei sunt însoțiți de 12 de persoanele consacrate și de patru preoți: Pr. Marian Blaj, Pr. Imbrea Andrei, Fr. Marco și Pr. Pavel Butnariu.

Participanților la INTC 2018 li se va alătura sâmbătă, 28 iulie a.c., şi PS Cornel Damian, Episcopul Auxiliar al Arhidiecezei noastre, care va prezida, la ora 11.00, Sf. Liturghie în Biserica „Calvaria”, şi le va ţine tinerilor un cuvânt de învăţătură pe marginea textelor liturgice ale zilei. De altfel, Excelenţa Sa le-a adresat şi un mesaj tinerilor din Arhidieceză, în paginile „Suflet tânăr” din revista Actualitatea creştină, realizate de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului. După o scurtă reflecție asupra temei Întâlnirii din acest an – „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har de la Dumnezeu!” (Lc 1,30) -, Episcopul îi îndeamnă pe tineri să învețe „de la Maria ce înseamnă sufletul plin de har”, pentru ca Isus să fie „prietenul vostru cel mai bun”, „Lumină pentru viața voastră”.

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic din România a ajuns în acest an la ediția a XIV-a, este găzduită la Satu Mare de Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare și se desfășoară în perioada 25-28 iulie. Aceste întâlniri naționale au loc o dată la trei ani și sunt găzduite alternativ de o dieceză romano-catolică şi de o eparhie greco-catolică. Prima Întâlnire Națională a Tineretului catolic a avut loc în 1991, la Vizantea (Vrancea) și a fost organizată de Dieceza Romano-Catolică de Iași. Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a găzduit ediția din 1996, la București.

Show Buttons
Hide Buttons