Luni, 9 aprilie, în parohia din Râmnicu Sărat (Buzău) păstorită de părintele Pavel Encuță, la bisericuța cu hramul Bunei-Vestiri a fost zi de mare sărbătoare duhovnicească. Preoții invitați – Pr. decan de Brăila, Cazimir Budău,  Pr. vicedecan de Vrancea, Ioan Blaj, Pr. paroh de Buzău, Dominic Hîrja, Pr. paroh de Romanu, Francisc Petruț, Pr. vicar de Brăila, Măricel Bulai, Pr. Pavel Butnaru – și comunitatea romano-catolică din oraș au sărbătorit minunea invocată de răspunsul afirmativ al Fecioarei Maria la întrebarea mesagerului ceresc.

Despre misterul ce curge din izvorul divin pe care-l reprezintă Maica noastră cerească a vorbit părintele diacon Alex Roca, în predica menită să îndemne la reflecție pe marginea modului cum ne raportăm la Fecioara Maria „cea plină de har”. Deși octava pascală s-a încheiat, credincioșii romano-catolici din Râmnicu Sărat au avut încă un prilej de bucurie, celebrând-o pe Fecioara Maria, cea care a acceptat rolul de slujitoare a Domnului, cu toate atributele ce derivă de aici. Consimțământul Fecioarei Maria, ne-a spus părintele predicator, a îndemnat la o comunitate de iubire, la un răspuns venit din profunzimea inimii.

  

Sărbătoarea Bunei-Vestiri a însemnat, pentru credincioși, nu numai rememorarea răspunsului profund, original, dat de Fecioara Maria acum mai mult de două milenii, ci și răspunsul pe care fiecare dintre noi este dator să-l dea, cu sufletul deschis, imensei iubiri a lui Dumnezeu față de creația Sa.

Valeria Manta Tăicuțu

Show Buttons
Hide Buttons