ÎPS Ioan Robu: „Trebuie să sesizăm această realitate a fericirii prezenței lui Dumnezeu, și să nu fim ca ienupărul din prima lectură [Ier 17,5-8], care nu știe când vine binele. Ori, noi știm că această legătură dintre starea noastră sufletească și judecata lui Dumnezeu e o legătură stabilă, care ne poate transforma și schimba vederea interioară în fiecare zi, chiar dacă am plânge, chiar dacă am suferi de foame, chiar dacă am fi oropsiți.

Legătura noastră cu Dumnezeu rămâne o piatră stabilă, de pe care nu ne clintim nici inima, nici gândul. Și atunci intrăm în sensul fericilor pe care le-a vestit Isus. Și credința fermă că ceea ce trăim noi acum – luminați de prezența lui Dumnezeu – merge spre veșnicie, devine pentru noi izvor de încurajare, izvor de speranță continuă, de speranță care pune împreună această viață și viața care va veni”.

Predica ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, la Sf. Liturghie celebrată în Catedrala Sf. Iosif din București duminică, 17 februarie 2019, a 6-a din Timpul liturgic de peste an.

Show Buttons
Hide Buttons