La invitaţia Părintelui paroh Ioan P. Solomon, în zilele de 4, 6 şi 7 octombrie 2016, comunitatea parohială din Popeşti-Leordeni (Ilfov) a participat la misiuni parohiale, organizate cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii, misiunile constituind totodată şi o bună ocazie de pregătire pentru sărbătorirea hramului bisericii (7 octombrie) – „Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu”.

Predicile au fost ţinute de Pr. Prof. Dr. Emil Moraru, profesor şi pro-decan la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti. Cei care au participat la Sfintele Liturghii de misiuni au avut ocazia să înţeleagă mai bine că, într-adevăr, „mesajul milostivirii vine în întâmpinarea tuturor nevoilor oamenilor”, aşa cum afirma Sfântul Ioan Paul al II-lea, marele apostol al cultului divinei milostiviri; şi că numai milostivirea poate schimba chipul nostru interior şi al lumii în care trăim.

În cele trei zile de misiuni, la Sfânta Liturghie a fost expusă relicva Sfintei Faustina Kowalska (1905-1938), călugăriţa poloneză care a primit mesajul Milostivirii lui Dumnezeu pentru omenirea suferindă. De asemenea, la fiecare Sf. Liturghie, cei care au dorit, au avut posibilitatea de a se apropia de sacramentul Sfintei Spovezi.

Hramul parohiei a fost sărbătorit cu mare bucurie în ziua de vineri, 7 octombrie, printr-o Sfântă Liturghie celebrată la ora 18.00. La Sf. Liturghie, prezidată de Pr. Ioan Ciobanu, parohul Catedralei romano-catolice „Sf. Iosif” din Bucureşti, au concelebrat peste 20 de preoţi. Celebrarea a fost precedată de devoţiunea Căii Sfintei Cruci şi de recitarea Coroniţei „Divinei Îndurări” la ora 15.00 – ora la care Cristos a desăvârşit pe cruce lucrarea mântuirii noastre.

„Aceste zile de misiuni au fost o experienţă foarte frumoasă, un dar spiritual pe care suntem chemaţi să îl împărtăşim cu cei dragi ai noştri şi cu toţi oamenii aflaţi în căutarea lui Dumnezeu”, a declarat Pr. Andrei Dumitrescu, preot vicar la Parohia Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu, din Popești-Leordeni.

Show Buttons
Hide Buttons