Sâmbătă, 17 decembrie 2017, Congregatio Jesu celebrează 165 de ani de existență în România și 85 de ani de prezență la Popești-Leordeni (Ilfov).

La ora 11.30, în biserica din Popești-Leordeni a comunității Congregatio Jesu se va celebra o Sfântă Liturghie de mulțumire, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

În cursul după-amiezii va fi un program de rugăciune împreună cu reprezentanții congregațiilor religioase din capitală. De la ora 17.00 va urma un spectacol coral-coregrafic.

Congregatio Jesu este o congregaţie religioasă de drept pontifical înfiinţată de Mary Ward, în 1609, adoptând Constituţiile Societăţii lui Isus, a Sf. Ignaţiu de Loyola. Congregaţia, cunoscută cu numele Damele engleze sau Institutul Sf. Fecioare Maria, a adoptat numele Congregatio Jesu în 2003. În România congregația este prezentă din 1852. Astăzi Congregatio Jesu din România are 114  surori care activează în 15 comunităţi  din 9 oraşe, unde surorile îndeplinesc diferire slujiri în serviciul Bisericii şi societăţii româneşti. Circa 14 surori românce îndeplini diferite misiuni în Cuba, Italia, Spania, Ierusalim.

Show Buttons
Hide Buttons