Echipa diecezană a Centrului pentru Pastorația Tineretului, din cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București, a elaborat Planul pastoral pentru 2019-2020.

Deschiderea oficială a noului an pastoral dedicat tinerilor din Arhidieceză va avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2019. Până la sfârșitul anului 2019, calendarul de activități și evenimente include Procesiunea de pe străzile Capitalei, din 20 octombrie, în cinstea Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, „Școala de voluntariat” din 15-17 noiembrie și tradiționalul Concert de coline „Christus natus est”, programat pe 21 decembrie.

Echipa diecezană la lucru, pentru elaborarea Planului Pastoral 2019-2020. Foto: fb.com/cdptbucuresti

În anul 2020, tinerii vor fi invitați să participe la „Festivalul Tinereții”, pe 15 februarie, și la „Ziua de reculegere din Postul Mare”, din 7 martie, urmată de „Veghea nocturnă”, din 21-22 martie. Calendarul de activități continuă cu Ziua Mondială a Tineretului și Procesiunea de Florii, din 5 aprilie, cu „Sâmbăta bucuriei”, din 25 aprilie, și o inițiativă nouă dedicată mișcării – „MoveFest” -, pe 16 mai. Apoi, pe 30 mai, în toate decanatele Arhidiecezei va avea loc Veghea de Rusalii, iar pe 14 iunie Procesiunea din sărbătoarea „Trupul și sângele Domnului”. Vara îi va reuni pe tineri la Întâlnirea Diecezană a Tineretului Catolic (IDTC), în zilele 23-26 iulie, iar Pelerinajul diecezan marian la Sanctuarul „Regina Carmelului” de la Ciofliceni, din septembrie, va încheia anul pastoral actual.

Calendarul pastoral mai include și alte activități, cum ar fi întâlnirile din parohii și decanate pe marginea Sinodului episcopilor din 2018, dedicat tinerilor; campionatele de fotbal și volei organizate în colaborare cu Clubul Sportiv Român (CSR); acțiuni de plantare de copaci; participarea la Întâlnirea Internațională Taize din Polonia (28 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020) și la Festivalul tinerilor de la Medjugorje (1-6 august 2020), ș.a.

Show Buttons
Hide Buttons