salutpapa_1„Iubiţi fraţi şi surori, a înfăptui milostivirea înseamnă a sluji viaţa şi comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi ferment de viaţă şi mijloc de comuniune în familia sa, la locul de muncă, în parohie şi în grupul de apartenenţă. Vă invit să fiţi în viaţa zilnică un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasă pe nimeni în singurătate şi în nevoie”. Cu aceste cuvinte de îndemn i-a salutat Papa Francisc pe pelerinii români prezenți în Piața Sf. Petru, din Vatican, la audiența jubiliară.

salutpapa_2Totodată, Suveranul Pontif i-a încurajat pe români ca „întăriţi prin rugăciune şi prin fapte de caritate”, să înainteze „împreună cu toţi creştinii pe drumul spre unitate” și i-a binecuvântat pe cei prezenți și familiile lor. „Contez pe rugăciunile voastre pentru mine”, a mai spus Papa Francisc. Mesajul, pe care Sfântul Părinte l-a transmis în limba italiană, a fost apoi citit, în limba română, de către Pr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pio Romeno, de la Roma. Pelerinii români au răspuns cu entuziasm salutului Papei, scandând numele Suveranului Pontif și fluturând stegulețele care îi distingeau în mulțimea de credincioși prezenți în Piață.

 

Iată textul integral al mesajului de salut adresat de Papa Francisc pelerinilor români:
Adresez un cordial salut pelerinilor din România însoţiţi de câţiva Episcopi în Pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfant al Milostivirii. Iubiţi fraţi şi surori, a înfăptui milostivirea înseamnă a sluji viaţa şi comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi ferment de viaţă şi mijloc de comuniune în familia sa, la locul de muncă, în parohie şi în grupul de apartenenţă. Vă invit să fiţi în viaţa zilnică un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasă pe nimeni în singurătate şi în nevoie.
Întăriţi prin rugăciune şi prin fapte de caritate, să mergem înainte împreună cu toţi creştinii pe drumul spre unitate. Vă binecuvântez din inimă pe voi şi familiile voastre. Contez pe rugăciunile voastre pentru mine. Lăudat să fie Isus Cristos!

Show Buttons
Hide Buttons