Operele Misionare Pontificale din România (OMP Romania) organizează, în perioada 15-17 noiembrie 2019, Prima Întâlnire a Copiilor Misionari din România. Întâlnirea va fi găzduită de Misionarii Oblați ai Mariei Imaculate (OMI) la Mănăstirea lor din Mărăcineni (Argeș), și va avea un caracter formativ atât pentru copiii care au depus adeziunea cât și pentru cei care doresc să se înroleze în Copilăria Misionară, informează un comunicat al OMP Romania.

Duminică, 16 noiembrie, în cadrul Sfintei Liturghii celebrată în capela Mănăstirii, copiii care vor să adere la Copilăria Misionară vor avea ocazia să rostească un pre-angajament misionar. Programul celor trei zile de întâlnire va cuprinde și activitățile educative și recreative, vizionarea filmul cu inspirație misionară Sf. Jose Luis Sanchez del Rio, ateliere de muzică și teatru, concursul Micul misionar.

„Scopul acestei întâlniri – explică Pr. Eugen Blaj, director naţional OMP Romania – este acela de a-i ajuta pe copii să dezvolte dimensiunea spirituală, atât de importantă în viața și creșterea fiecărei persoane, dimensiune care le integrează pe celelalte (cognitivă, afectivă, morală și religioasă), dând unitate persoanei. Dezvoltarea dimensiunii spirituale este lentă și exigentă, necesită îngrijire, libertate, disponibilitate personală și un angajament constant. Copilăria Misionară – a cărei carismă sumarizează trăirea credinței prin rugăciune și caritate – își propune să cultive în copii spiritul misionar, inspirându-se din exemplul lui Isus și din intuiția fondatorului, Mons. Charles de Forbin Janson”.

Inaugurarea Copilăriei Misionare Pontificale în România a avut loc pe 18 mai 2019, în Catedrala Sf. Iosif din București, în prezenţa Sr. Roberta Tremarelli, Secretara Generală a acestei opere. Cu acea ocazie, un grup de copii au depus adeziunea, devenind membri ai Copilăriei Misionare Pontificale.

„Copilăria Misionară – se mai arată în comunicat – este una dintre cele patru Opere Pontificale ale Sfântului Părinte Papa. A fost înființată în Franța, la data de 19 mai 1843, de Mons. Charles de Forbin-Janson, carisma operei fiind implicarea copiilor în cooperare pentru misiunea Bisericii prin rugăciune, exemplu bun și caritate”.