Comunitatea Parohiei „Sf. Andrei” din Mangalia a organizat sâmbătă, 20 octombrie a.c., un pelerinaj la Pucioasa și la sanctuarul marian diecezan de la Ciofliceni (Snagov), aflăm dintr-un material trimis la redacție de doamna Maria Neculăeș. Astfel, circa 50 de enoriași însoțiți de Pr. paroh Cristian Antici au participat la Sf. Liturghie solemnă a hramului bisericii din Pucioasa, dedicată Sfântului evanghelist Luca.

Foto: fb.com/Parohia-Romano-Catolica-Mangalia

La Sf. Liturghie a hramului, prezidată de Pr. Ioan Solomon, paroh de Târgoviște, au concelebrat parohul comunității Pr. Francisc Șerban și alți 12 preoți diecezani și călugări, din parohiile și comunitățile de pe raza decanatului de Ploiești, iar cuvântul de învățătură a fost ținut de Pr. Emil Moraru, prodecan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității din București.

Pr. Francisc Șerban a fost, între anii 1992-2004 paroh la Mangalia, așa încât bucuria revederii a fost mare atât pentru pelerinii din Mangalia cât și pentru fostul lor paroh. În plus, „de numele  Părintelui Francisc se leagă și existența sfântului lăcaș din orașul nostru – a explicat dna Neculăeș: Sfinția sa a început construcția bisericii în anul 1993 și timp de cinci ani s-a dăruit trup și suflet la înălțarea acesteia, astfel că, din anul 1998, comunitatea din Mangalia are un lăcaș de cult modern, vizitat mai ales vara, de către turiști români și străini”.

După Sf. Liturghie pelerinii din Mangalia s-au întreținut îndelung cu Pr. Francisc Șerban, iar apoi au vizitat sanctuarul marian de la Ciofliceni (Snagov) al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, dat fiind că luna octombrie este o lună mariană, dedicată Sfântului Rozariu. Aici au ascultat explicațiile Pr. Atonio Prestipino OCD și s-au rugat Mamei cereşti, Sfintei Fecioare Maria.

Foto: fb.com/Parohia-Romano-Catolica-Mangalia

Vizita la sanctuarul marian diecezan a fost „un prilej pentru a-i aduce Bunei noastre Mame Cerești gândurile noastre de mulțumire și recunoștință pentru toate harurile pe care le mijlocește de la Domnul pentru noi, pentru toată grija și iubirea pe care ne-o poartă”, a mărturisit dna Maria Neculăeş.

Show Buttons
Hide Buttons