Pr. Aurelian Herciu este, din această lună, paroh al parohiei nou-înființate din Hurri Hills, în Kenya. Noul paroh a fost instalat în funcţie duminică, 16 iunie 2019, de Mons. Peter Kihara, Episcop al Diecezei de Marsabit (Kenya), în cadrul unei ceremonii solemne la care au luat parte şi doi preoţi români misionari care slujesc în aceeaşi dieceză, Pr. Claudiu Iştoc şi Pr. Cezar Chelaru-Dămoc.

Comunitatea din Hurri Hills, care până acum a fost filială a Parohiei din Maikona, a devenit parohie prin decretul Mons. Kihara. Este a şaisprezecea parohie a Diecezei de Marsabit şi are şase filiale, cu circa 700 de credincioşi.

Foto: fb.com/aurelian.herciu

În centru: Mons. Peter Kihara, Episcop de Marsabit, și Pr. Aurelian Herciu

O dată cu numirea Pr. Aurelian la conducerea noii parohii, se încheie activitatea misionară de la Sololo (Kenya) a preoţilor români, urmând ca Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti să sprijine de acum, prin Centrul misionar diecezan, Parohia din Hurri Hills.

„Fiind la început de drum – scrie Pr. Aurelian Herciu pe pagina sa de facebook – îl rugăm pe Bunul Dumnezeu şi pe Măicuţa Sfântă să ne ajute să continuăm misiunea de a vesti Evanghelia, să ne întărească în credinţă şi să facem cât mai mulţi discipoli spre mai marea slavă a lui Dumnezeu”. „Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate harurile primite la Liturghia de deschidere a noii parohii, Diecezei de Marsabit, tuturor misionarilor, celor care au participat, celor care au pregătit această sărbătoare, vouă tuturor care ne susţineţi material şi spiritual”.

Pr. Aurelian a mulţumit şi preoţilor şi comunităţii din Maikona care l-au găzduit în perioada premergătoare preluării noii parohii și care au ajutat mult la înfiinţarea acesteia. Preot al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Pr. Aurelian Herciu – născut în 1987 la Bacău și hirotonit în 2013, în Catedrala Sf. Iosif din Capitală – este misionar în Africa din 2014, unde a activat în Misiunea din Sololo, Dieceza de Marsabit, în zona de nord a Kenyei.

Pr. Aurelian Herciu și comunitatea intonează un cântec de mărire, din cultura grupului etnic gabra – din deșertul Charbi -, la Sf. Liturghie de Paști, din acest an, celebrată în biserica Badha Hurri, actuala Parohie Hurri Hills, în Dieceza de Marsabit, Kenya.

Show Buttons
Hide Buttons