ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București și Vicepreședinte al Conferinței Episcopilor catolici din România, a transmis miercuri, 5 decembrie 2017, Casei Regale a României un mesaj de condoleanțe, la trecerea la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai.

„Am aflat cu profundă durere de trecerea din această lume a Regelui Mihai, la 16 luni după ce ne-a părăsit Regina Ana. Păstrăm vie imaginea lor și moștenirea lor spirituală pe care Regele a sintetizat-o în discursul său din Parlamentul României la împlinirea vârstei de 90 de ani”, scrie ÎPS Ioan. Excelența Sa își exprimă apropierea spirituală faţă de Alteța Sa Regală Principesa Margareta și de întreaga Casă Regală a României, și adresează condoleanţe din partea episcopilor, preoţilor, călugărilor, călugăriţelor şi credincioşilor catolici din România.

ÎPS Ioan Robu încheie mesajul rugându-l „pe Mântuitorul să-l conducă pe Regele Mihai la misterul glorios al Învierii Sale aşezându-i sufletul acolo unde se odihnesc cei drepţi şi dăruindu-i răsplata slujitorului credincios”.

Odihna cea veşnică dă-i-o lui, Doamne,
şi lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească.
Să se odihnească în pace. Amin.

Show Buttons
Hide Buttons