Trei persoane consacrate din diferite congregații care activează în Arhidieceza Romano-Catolică de București – Sr. Patricia Rediu CJ (Congregatio Jesu), Sr. Gabriela Lungu FCJ (Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus) și Fr. Fabian Maria Rubio Navarro FMS (Frații Mariști ai Școlilor) – au îndrumat, împreună cu Pr. carmelitan Augustin Folner, un grup de 17 tineri, băieți și fete, pe parcursul a cinci zile de exerciții spirituale.

În cadrul exercițiilor, găzduite la Mănăstirea de la Luncani (Bacău) a Ordinului Carmelitan, în perioada 26-30 august, tinerii au avut posibilitatea să trăiască o experiență spirituală, cu ajutorul meditațiilor și reflecțiilor asupra Sfintei Scripturi și a Exortației Apostolice a Papei Francisc „Christus vivit”. Exercițiile spirituale au avut tema „Tot ce atinge Isus, devine tânăr”, iar mărturiile pe care tinerii le-au dat la încheierea celor cinci zile arată că a fost pentru ei o experiență folositoare: „Prin aceste zile de har simt că Dumnezeu m-a chemat să fiu mai aproape de el, iar acum, la final, pot spune că a reușit. Îmi doresc ca această relație de prietenie pe care am clădit-o cu el să nu se schimbe și să nu uit că el va fi alături de mine la fiecare pas pe care îl voi face” (Ana). Mai multe mărturii găsiți aici.

Astfel de exerciții spirituale adresate tinerilor sunt organizate în fiecare an de către persoanele consacrate din Arhidieceza noastră. Exercițiile din acest an s-au adresat tinerilor și tinerele cu vârste cuprinse între 17 ș 30 de ani care doresc să aprofundeze relația lor cu Dumnezeu, care caută un sens în viață ori răspunsuri la întrebări lăuntrice, care sunt dispuși să împărtășească și cu alți tineri experiențele lor de credință.

Show Buttons
Hide Buttons