La Editura ARCB, a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, a apărut volumul „Fatima 100. Aniversarea centenarului apariţiilor Maicii Domnului în context românesc”, coordonat de Pr. Wilhelm Dancă, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București. Cartea reunește contribuțiile a 9 teologi catolici, profesori la diferite Facultăți de teologie romano-catolică din România: Pr. Wilhelm DANCĂ, Pr. David DIOSI, Pr. Lucian DÎNCĂ, Pr. Fabian DOBOȘ, Pr. Iulian FARAOANU, Pr. Ștefan LUPU, Zoltán OLAH, Pr. Tarciziu-Hristofor ȘERBAN, Pr. János VIK.

Volumul va fi lansat sâmbătă, 17 noiembrie a.c., între orele 11.45-13.00, la Sala „Mircea Sântimbreanu” (nivel 7.70, Romexpo), în cadrul Târgului Internaţional de carte Gaudeamus din Bucureşti, şi poate fi achiziţionat atât la Târg, la standul Editurii ARCB (nr. 227, nivel 4.50), cât şi în librăriile catolice din ţară.

„Între 13 mai și 13 octombrie 1917 – explică Pr. Dancă în prefața cărții -, la Fatima, în valea Cova da Iria, Portugalia, Maica Domnului s-a arătat la trei copilași – Lucia, Francisc și Iacinta – în timp ce se rugau Rozariul. Mesajul aparițiilor a avut o influență enormă asupra mersului istoriei în secolul XX, marcând într-un chip special destinul Europei”.

„Cu prilejul împlinirii a o sută de ani de când au avut loc acele evenimente spirituale, în țara noastră s-au organizat pelerinaje de pocăință, zile speciale de rugăciuni și s-au propus misiuni populare în unele parohii. În cadrul Facultății de Teologie Romano-Catolică a Universității din București am organizat o conferință teologică la nivel național având ca temă aniversarea centenarului aparițiilor Maicii Domnului de la Fatima, în zilele de 12 și 13 octombrie 2017. Volumul de faţă conține comunicările științifice prezentate la acea întâlnire teologică”.

Show Buttons
Hide Buttons