Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București (EARCB) anunță noi apariții editoriale.

Carte de rugăciuni – Sfânta Liturghie
Editura ARCB, București 2017
Format 10,4 x 14,5 cm, 472 pag.
Ediție cusută, copertă necartonată

Este o ediție revizuită complet și adăugită cu trimiteri biblice. Devoţiunilor deja existente în edițiile anterioare li s-au adăugat: Coronița, Litania și Novena la Milostivirea lui Dumnezeu, Litania Bavareză, Rugăciunea Sfântului Toma și alte devoţiuni pentru o moarte bună, precum și Săptămâna de rugăciune pentru sufletele din Purgator.
Capitolul despre principalele învățături de credință a fost lărgit, iar cel al rugăciunilor către sfinți include acum rugăciuni către Sfinții Arhangheli, Sfinții Ioachim și Ana, Sfânta Marta, Sfânta Monica, Sfânta Rita din Cascia, Fericiții Vladimir Ghika și Anton Durcovici, precum și către Sfinții Ioan Paul al II-lea, Tereza de Calcutta și Şarbel Makhluf.

* * *

Catolicii din Râmnicu Vâlcea. Pagini de istorie şi spiritualitate
Coordonator: Dănuţ Doboş, Fabian Doboş, Tereza Sinigalia
E
ditura ARCB, București 2017
Format 16.5 x 23.5 cm, 227 pag.
Copertă necartonată

Monografia parohiei catolice din Râmnicu Vâlcea reuneşte o serie de studii – unele recente, altele păstrate până în acest moment în arhivă –, compunând astfel profilul unei comunităţi cu o vechime şi o personalitate bine conturate.

* * *

Maria – vie printre noi. Şapte zile în preajma ei
de Pierre Claverie
Traducător: Monica Broşteanu
E
ditura ARCB, București 2017
Format 13 x 20 cm, 256 pag.
Copertă necartonată 

Numită iniţial Cu Maria, această carte ne-o prezintă pe Maria în diferite tradiţii spirituale: iudaism, creştinism şi islam. Am putea fi dezorientaţi de numărul şi diversitatea textelor comentate, dar, dacă ne uităm mai atent, vedem firul călăuzitor:  Maria, simbol al aşteptării lui Mesia şi al prezenţei lui Dumnezeu printre oameni, este mamă – ea poartă în sine Cuvântul lui Dumnezeu, pe acest Fiu al Mariei care, pentru unii, este un mare profet, iar pentru alţii este Fiul lui Dumnezeu.În Maria, Cuvântul lui Dumnezeu se întrupează. Maria, mama lui Isus, este, aşa cum vom vedea din ce în ce mai mult pe parcurs, şi mama noastră în ale credinţei. Ea ne conduce la Fiul ei; ne învaţă să ne aprofundăm relaţia cu  Dumnezeu; ne însoţeşte în viaţa de credinţă cu rugăciunea ei; este modelul nostru deoarece, asemenea ei, suntem chemaţi să dăm trup Cuvântului lui Dumnezeu şi să ducem acest Cuvânt acelora pe care îi întâlnim şi să-l primim de la ei.

Pierre Claverie, preot dominican şi Episcop de Oran, s-a născut la Bab-el-Oued (Algeria) în 1938, din părinţi francezi. După studii de teologie în Franţa, alege să revină în Algeria, unde va rămâne până la sfârşitul vieţii, dedicându-se dialogului între creştini şi musulmani şi devenind un excelent cunoscător al culturii arabe. A scris numeroase cărţi pe aceste teme şi a condus un Institut de studii arabe şi islamice, frecventat şi de numeroşi algerieni necreştini care îl numeau, cu afecţiune, „episcopul musulmanilor”. A murit asasinat în ziua de 1 august 1996; este în curs cauza sa de beatificare, deschisă în 2007 de Dieceza de Alger.

* * *

Trei mistere de milostivire – Neprihănita Zămislire – Prezentarea la Templu – Bunavestire
de Marie-Dominique Philippe, o.p.
Traducător: Dan Suciu CSJ
E
ditura ARCB, București 2017
Format 13 x 20 cm, 176 pag.
Copertă necartonată

În cartea de faţă, părintele Marie-Dominique Philippe ne vorbeşte despre milostivirea lui Dumnezeu, aşa cum o putem vedea realizată în viaţa Preasfintei Fecioare Maria. Cele trei mistere de milostivire sunt trei momente centrale din viaţa Mariei, trei „întâlniri” ale Preasfintei Fecioare cu milostivirea lui Dumnezeu. În Neprihănita Zămislire vedem cum milostivirea este un dar absolut gratuit pe care Tatăl îl face făpturii sale preaiubite şi care îi precedă şi îi învăluie întreaga viaţă. Prezentarea la Templu este răspunsul pe care o fiică a lui Dumnezeu îl dă milostivirii Tatălui, oferindu-se Acestuia pe sine însăşi, în iubire. Iar Bunavestire este acceptarea şi primirea Iubirii milostive a Tatălui pentru oameni. Parcurgând această bogată şi adâncă meditaţie teologică, putem aprofunda legătura noastră personală cu Maica lui Dumnezeu, care ne-a fost dată şi nouă la Cruce drept Mamă a vieţii noastre creştine. Prin Maria suntem invitaţi să pătrundem şi noi în misterul vieţii Preasfintei Treimi, care vine să ne mântuiască şi să ni se împărtăşească. Astfel, această carte poate fi pentru noi un ghid pentru a pătrunde în taina contemplaţiei creştine, pe care prea des o considerăm inaccesibilă deşi este dorinţa adânc înscrisă în sufletul fiecăruia dintre noi.

Părintele Marie-Dominique Philippe (1912-2006), călugăr dominican, este una dintre marile personalităţi spirituale ale timpului nostru. Multă vreme profesor de filozofie la Universitatea din Fribourg (Elveţia), şi-a consacrat o mare parte din viaţă predicării Evangheliei, adresându-se unui public foarte divers. A predat, de asemenea, filozofia şi teologia în cadrul Comunităţii Sfântul Ioan, congregaţie călugărească întemeiată de el în 1975.

 

Volumele pot fi achiziționate de la Librăria Sf. Iosif, din București, precum și din alte librării din țară.

Show Buttons
Hide Buttons