În data de 6 octombrie 2018, comunitatea catolică din Drobeta-Turnu Severin a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, cu ocazia administrării Sacramentului Sfântului Mir.

În fața Arhiepiscopului și a comunității s-au prezentat 12 candidați la Mir și 7 candidați la Profesiunea de credință care au ascultat cu mare atenție cuvintele ÎnaltPreasfințitului, interacționând cu dânsul la predică. Excelența Sa le-a explicat faptul că, primindu-l pe Duhul Sfânt cu cele 7 daruri prin Sacramentul Sfântului Mir, acesta aduce în ei și 9 roade: iubirea, bucuria, pacea, răbdarea, bunătatea, bunăvoința, fidelitatea, blândețea, cumpătarea, daruri și roade care odată primite trebui împărtășite cu cei din jurul nostru.

După omilie s-au reînnoit făgăduințele de la Botez și tinerii, plini de emoție, l-au primit pe Duhul Sfânt prin impunerea mâinilor și ungerea cu Sfânta Crismă. La prezentarea darurilor a fost adus un porumbel care a scăpat din colivie, parcă întărind cuvintele Preasfințitului, că Duhul Sfânt cu darurile și roadele sale nu poate fi închis, el trebuie, prin intermediul nostru să ajungă și la ceilalți. La Sfânta Liturghie solemnă au concelebrat preoții din Decanatul de Craiova și Pr. Ungureanu Francisc.

Lucia Fazakas

 

Show Buttons
Hide Buttons