La finalul Sfintei Liturghii celebrate sâmbătă, 11 ianuarie 2020, în Catedrala Sf. Iosif din Capitală, în cadrul căreia ÎPS Aurel Percă a luat în posesie canonică Arhidieceza Romano-Catolică de București, ÎPS Ioan Robu i-a adresat un cuvânt de salut noului Arhiepiscop Mitropolit de București.

 

Înalt Preasfinţite Părinte Arhiepiscop Mitropolit Aurel,

Cu mare încredere în Dumnezeu şi în Preasfinţia Ta, tocmai ţi s-a încredinţat spre păstorire, conform normelor canonice, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti cu tot ce cuprinde ea, dar mai ales cu comunităţile credincioşilor, comunitatea sau familia preoţească, ordinele şi congregațiile, școlile, asociațiile și organizațiile, mișcările ecleziale, persoanele consacrate.

În toate acestea, în viața lor de fiecare zi veți găsi semnele vii ale unității Bisericii locale și universale, și anume: stăruința în rugăciune; stima și respectul față de învățătura catolică; prețuirea comuniunii cu Papa, urmașul lui Petru; trăirea carității fraterne.

Oricare au fost vremurile, aceste patru semne sau izvoare ale unității noastre bisericești, ne-au ținut împreună, așa cum eram, mai dispersați, mai puțini sau mai izolați.

Înalt Preasfințite,

În timp ce le mulțumesc tuturor din Arhidieceză pentru fidelitatea și unitatea lor catolică, încurajându-i să fie mândri că fac parte din această Biserică – Una, Sfântă, Catolică și Apostolică –, îl rog pe Dumnezeu și pe Maica Sa Preasfântă să te păstreze în sănătate și seninătate ca Păstor al Arhidiecezei de București, veghind cu gelozie sfântă la izvoarele unității noastre catolice.

Întru mulți ani!