Sâmbătă, 24 martie 2018, Parohia bazilicii Sf. Anton de Padova din Constanța a găzduit o Zi de reculegere pentru timpul Postului Mare dedicată tinerilor din Decanatul de Constanța. Ziua – devenită deja o tradiţie în decanat – a avut tema „Îmbibat de milostivire Lui, dăruiești milostivire”, iar activitățile au fost coordonate de Pr. Romeo Horvat, de la Parohia Sf. Pius din Pietrelcina (Padre Pio) din localitate.

„Programul – a explicat Pr. Petrică Imbrea pe pagina sa de facebook – a cuprins momente de cunoaștere și de destindere, jocuri, o meditație pornind de la textul din Evanghelia după Sfântul Matei 18,21-35, activități și dialog în grupuri, împărtășiri spirituale, adorarea crucii – în cadrul căreia grupurile de tineri au avut de pregătit un moment de rugăciune -, ocazie de spovadă ca pregătire pentru Sărbătoarea Învierii, binemeritata hrană trupească oferită de parohia gazdă și concluziile finale, în cadrul cărora s-au pus la cale alte activități cu tinerii”.

„Mulțumim Domnului pentru că a revărsat atâtea haruri peste noi, și de asemenea mulțumim tuturor tinerilor pentru entuziasmul lor molipsitor”, a mai spus Pr. Imbrea. Tinerii participanți, proveniți din diferite parohii romano-catolice ale Decanatului de Constanța, au fost însoțiți în această Zi de reculegere de preoții Ieronim Iacob – Vicar episcopal de Dobrogea și parohul Bazilicii Sf. Anton, Romeo Horvat – vicar la Parohia romano-catolică Sf. Pius din Pietrelcina, Constanța, Liviu Crișmaru și Petrică Imbrea – vicari la Parohia bazilicii Sf. Anton.

Show Buttons
Hide Buttons