În zilele de 23-25 februarie 2018, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, s-a aflat în vizită pastorală în parohiile din Pantelimon, Gălbiori şi Nistoreşti, din judeţul Constanţa.

Cu această ocazie, Excelența Sa a cunoscut mai îndeaproape realitățile concrete ale vieții de credință din aceste parohii. În dimineaţa zilei de vineri, 23 februarie, PS Cornel s-a întâlnit cu primarul din Crucea, comună de care aparţine de satul Gălbiori, apoi a vizitat câţiva bolnavi, precum şi cimitirul din Gălbiori. După-masă, s-a întâlnit cu primarul din Pantelimon, iar seara a participat la momentele de rugăciune în biserica „Înălţarea Sfintei Cruci” din Pantelimon, unde a prezidat Calea Sfintei Cruci şi Sf. Liturghie.

Sâmbătă, 24 februarie, Episcopul a fost disponibil pentru spovezi, în biserica din Pantelimon, iar de la ora 10.30 a prezidat Sf. Liturghie solemnă. După celebrarea liturgică, Excelenţa Sa a stat de vorbă cu credincioşii din această comunitate, iar apoi a vizitat cimitirul din localitate, unde s-a ruga pentru credincioşii răposaţi. În după-amiaza zilei de sâmbătă, PS Cornel Damian a vizitat comunitatea din Dulgheru – filială a Parohiei din Pantelimon. Aici a fost disponibil pentru spovezi și a prezidat Sf. Liturghie, iar după celebrare a stat de vorbă cu credincioşii din comunitate.

Duminică, 25 februarie, a 2-a din timpul Postului Mare, Excelenţa Sa a mers din nou la Gălbiori unde, după ce a fost disponibil pentru spovezi, a prezidat Sf. Liturghie duminicală. După celebrare, Episcopul a stat de vorbă cu credincioşii prezenţi, iar apoi a mers la la Pantelimon: aici a fost disponibil la scaunul de spovadă și a prezidat Sf. Liturgie în biserica parohială. La prânz, Excelenţa Sa a mers la Nistoreşti, unde mai întâi a stat la spovezi, apoi a prezidat Sf. Liturghie duminicală, iar după celebrare a stat de vorbă cu credincioșii.

Show Buttons
Hide Buttons