Duminică, 4 martie 2018, comunitatea credincioșilor din Parohia „Sf. Pius din Pietrelcina”, Constanța, a avut harul de a trăi un „semn”! Omul necredincios l-ar numi „coincidență”, însă omul care discerne și caută să vadă în toate brațul lucrător al lui Dumnezeu, vede într-un astfel de moment un „semn”.

În toamna anului 2016, în timp ce parohia trăia o duminică misionară, în prezența Părintelui Liviu-Narcis Matieș, colaborator al Centrului Misionar Diecezan și a unei voluntare, Dna Mădălina Haidemak, subsemnatul, eram prezent în Parohia din Sololo (Kenya), unde activează doi preoți ai Arhidiecezei: Pr. Cristian Pișta și Pr. Aurelian Herciu. Acum, duminică, 4 martie, în timp ce Pr. Ciprian Matei, vicar al parohiei noastre, este prezent în Parohia din Sololo, aici, în parohia noastră, era de față Pr. Cristian Pișta, care a prezidat Sf. Liturghie solemnă a comunității de la ora 10.00 și Sf. Liturghie a tinerilor africani de la ora 12.00.

Pr. Cristian, care a activat nouă ani în Dieceza de Marsabit, Kenya, a mărturisit la predică faptul că prezența lui, pentru a doua oară, în mijlocul comunității noastre (ne-a mai vizitat în 2015), nu vrea să însemne decât un „Mulțumesc!” spus din inimă Parohiei pentru tot sprijinul financiar, dar mai ales spiritual. Pe lângă multele proiecte pe care a reușit să le înfăptuiască datorită „picăturii” pe care mulți dintre noi am aruncat-o în această „mare” a diferitelor proiecte, faptul că în cei nouă ani nu a stat nici cinci minute la pat din cauza vreunei boli sau a vreunui incident nefericit în mijlocul atâtor pericole, a mărturisit că l-a simțit ca pe o mantie protectoare a rugăciunilor noastre.

Pr. Ionel Pojum

Show Buttons
Hide Buttons