La Parohia Sf. Pius din Pietrelcina (Padre Pio) din Constanța continuă cursul de formare pentru familii intitulat „Dies Domini – Redescoperirea Duminicii nu ca poruncă, ci ca odihnă în Domnul”. La prima întâlnire din noul an, care a avut loc sâmbătă, 19 ianuarie, au participat peste 40 de persoane care, cu ajutorul preoților din parohie – Pr. Ionel Pojum și Pr. Romeo Horvat – și al doamnei psihoterapeut Codruţa Constantinescu, au aprofundat tema „Dies Christi – Ziua Domnului înviat şi a dăruirii Duhului / Dezvoltarea deprinderii de a avea încredere”.

Foto: fb.com/piusdinpietrelcina

În cadrul acestei a treia întâlniri din cadrul cursului de formare, „ne-am uitat cu atenție la noi și la încrederea pe care o avem în noi, căutând modalități de a o păstra și a o eficientiza”, a explicat Pr. Romeo Horvat, pe pagina de facebook a parohiei. „Studiul Sfintei Scripturi ne-a luminat și de data aceasta cu privire la Revărsarea Duhului Sfânt. Spre bucuria noastră, cu fiecare activitate desfășurată, numărul participanților crește; aceasta ne arată că proiectul este bine venit în mijlocul comunității creștine dobrogene”, a mai spus părintele.

Cursul a debutat pe 17 noiembrie 2018, iar întâlnirile au loc lunar, la parohie, în fiecare a 3-a sâmbătă a lunii – cu excepția lunii aprilie când, datorită sărbătorilor pascale, întâlnirea va avea loc în a 2-a sâmbătă din lună. În cadrul următoarelor întâlniri vor fi abordate temele: „Dies Ecclesiae – Adunarea euharistică, inima duminicii / Cum să accepţi persoana extraordinară din interiorul tău”; „Dies Hominis – Duminica, zi de bucurie, de odihnă şi de solidaritate pentru om /  Peripeţiile relaţiilor”; „Dies Domini – Paştele săptămânal, retrăirea Misterului Pascal / A comunica înseamnă a pune în comun”; „Dies Dierum – Duminica, sărbătoare primordială ce revelează sensul timpului / Pace în oameni, pace între oameni – Recunoştinţa”.

Pe 15 iunie a.c., cursul se va încheia cu o „Zi de fraternitate”, care va fi și un moment de bilanț, și în cadrul căreia participanții, însoțiți de preoții parohiei și de psihoterapeut, vor reflecta asupra temei „Cum să trăieşti fericit până la adânci bătrâneţe”.

Suntem în cadrul activității cu numărul trei a proiectului DIES DOMINI și ne-am uitat cu atenție la noi și la încrederea…

Publicată de Biserica Catolică ”Sf. Pius din Pietrelcina” – Padre Pio – Constanța pe Sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Show Buttons
Hide Buttons