Sâmbătă, 2 decembrie 2017, Parohia Sf. Pius din Pietrelcina (Padre Pio) din Constanța a găzduit o zi de reculegere pentru tinerii din Decanatul de Constanţa, organizată împreună cu Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului al Arhidiecezei Romano-Catolice de București (CDPT). La întâlnirea care a avut ca temă „Coloana vertebrală a tânărului în trăirea credinței” au participat tineri din parohiile Vicariatului de Dobrogea şi tinerii din echipa CDPT.

Parohia gazdă a publicat pe propria pagină de facebook o mărturie semnată de Adela Emanuela Pătrașcu:

Întâlnirea a început cu un joc foarte plăcut care a avut ca scop să ne cunoaștem mai bine și să ne împrietenim, iar apoi a urmat reflexia tematică a părintelui Horvat Romeo, în care s-au discutat problemele întâmpinate de tineri, cum văd tinerii această coloană vertebrală, cum se păstrează ea în credință și care sunt valorile ei, având o frumoasă colaborare între tineri și preoți. Tânăra Andra Cartea, ne-a fascinat cu mărturia ei despre trăirea credinței și ne-a dat dovadă vie că nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu.

Momentul de Adorație a fost unul cu totul și cu totul special. Ne-am rugat împreună în fața lui Isus și fiecare parohie a prezentat câte o rugăciune împreună cu un simbol care a fost expus în fața altarului.

După pauza de prânz, ne-am adunat cu toții în sala de cateheză și am reflectat la experiența frumoasă pe care am avut-o împreună.

Foto: fb.com/cdptbucuresti

 

Show Buttons
Hide Buttons