Joi, 3 mai 2018, ora 19.15, în Auditorium Maximum al Facultăţii de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti (str. G-ral Berthelot 19) va avea loc conferinţa cu titlul „Audienţa la Împăratul Japoniei a Fericitului Vladimir Ghika reflectată în documentele de cancelarie imperială”.

Conferinţa este susţinută de dl. Yanagimachi Shigekazu, doctorand în arhivistică, şi este organizată de Postulatura Cauzei de Canonizare a Fericitului Vladimir Ghika, din cadrul Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti (ARCB), şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii Bucureşti.

Yanagimachi Shigekazu este doctorand al Universităţii din Kyushu (Japonia) şi s-a specializat în arhivistică și paleografie diplomatică la Vatican.

Monseniorul Ghika a fost de două ori în Japonia: în 1933, între 25 februarie şi 1 mai, şi în 1936-1937 (între 9 noiembrie 1936 şi 24 ianuarie 1937). În timpul primei călătorii a fost în audienţă la Împăratul Hirohito în data de 20 martie 1933, ocazie cu care i-a dat acestuia o binecuvântare în limba japoneză” – informează Iulia Cojocariu, de la Arhiva Ghika, a ARCB.

Mons. Vladimir Ghika în Japonia, 1933. Foto: © Arhiva Ghika, Arhiepiscopia Romano-Catolică București

 

 

Show Buttons
Hide Buttons