În perioada 10-14 iulie 2017, la Mănăstirea Călugărilor Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov), 15 preoți, între care și ÎPS Ioan Robu, sunt reuniți pentru Exercițiile Spirituale anuale, sub conducerea PS Pietro Maria Fragnelli, Episcop de Trapani, Italia.

PS Pietro Maria a fost invitat de Arhiepiscopul Ioan de mai mult timp pentru a predica aceste exerciții spirituale și se află în București de câteva zile, având posibilitatea de a vizita câteva dintre parohiile Arhidiecezei noastre și proiectele sociale de la Voluntari (Ilfov) și Singureni (Giurgiu). De altfel, duminică, 9 iulie, a și celebrat și predicat în Catedrala Sfântul Iosif.

Predicatorul, înainte să fie episcop, a fost Rector al Seminarului Mare al Romei, Seminarul Roman, și mai înainte director spiritual în același Seminar. Meditațiile propuse preoților din Arhidieceza de București, Dieceza de Iași și din Eparhia de Cluj-Gherla pleacă de la un document nou al Conferinței Episcopilor din Italia despre spiritualitatea preotului diecezan: „Plămadă de fraternitate” (Lievito di fraternità).

Să-i însoțim cu rugăciunea noastră!