Dacă însuși Mântuitorul îndreptățea Postul creștinilor numai prin lipsa Mirelui, atunci putem spune că cea mai recentă Reculegere oferită persoanelor consacrate din Capitală, însă departe de zbuciumul ei, a fost o adevărată pregătire de Nuntă Pascală. Într-adevăr, peste șaptezeci de frați și surori din majoritatea congregațiilor existente în Arhidieceza de București au ținut să fie prezente la această „pregătire de nuntă” sâmbătă, 10 martie, la Reculegerea de Post pentru Viața Consacrată ținută în Mănăstirea Călugărilor Carmelitani din Ciofliceni (Snagov).

După ce anul trecut reculegerile dinaintea Paștelui și Crăciunului au fost organizate împreună de familiile consacrate masculine și feminine de spiritualitate ignațiană și, respectiv, franciscană, de data aceasta congregațiile carmelitane de surori și frați au propus temele de meditație, inspirându-se din scrierile, rugăciunea și viața Sfintei Tereza de Avila.

Părintele Marco OCD ne-a prezentat în acest sens viața de rugăciune ca pe o pregătire a Nunții spirituale cu Cristos, Mirele sufletelor noastre, în timp ce sora Cinzia CM și Marzena CM ne-au propus un itinerariu prin încăperile Castelului interior simbolizat de minunata Biserică a Mănăstirii.

Adorația și Euharistia finală au încununat acest timp de rugăciune și împărtășire frățească, ce a prefațat cum nu se poate mai potrivit cea de-a patra Duminică din Post, nu întâmplător numită Laetare: bucuria vieții consacrate de a fi în Domnul frați și surori unii pentru alții, în drum spre Înviere!

Marius Talos sj
www.iezuiti.ro

Show Buttons
Hide Buttons