În perioada 12-16 martie 2018, un grup de 22 de preoți ai Arhidiecezei Romano-Catolice de București, însoțiți de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei, au participat la exerciții spirituale, organizate la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov).

Exercițiile spirituale au fost predicate de Pr. dr. Emil Dumea, profesor de istorie bisericească la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Meditațiile părintelui au abordat o serie de teme de mare actualitate pentru viața preotului contemporan, printre acestea numărându-se misterul suferinței și preotul, fundamentul vocației preoțești, umanitatea preotului și raportarea sa la provocările zilelor noastre.

Fiacre zi a acestui timp de har a fost marcată de celebrarea Sfintei Liturghii, de rugăciunea Breviarului recitată în comun, de meditarea Căii Sfintei Cruci și de adorația euharistică. Preoții prezenți la exerciții spirituale au avut posibilitatea de a-și aminti noblețea vocației sacerdotale și de a o prețui mai mult, în unire cu Cristos, Marele Preot.

Pe parcursul acestui an vor mai avea loc alte două serii de exerciții spirituale, pentru ceilalți preoți ai Arhidiecezei, ambele găzduite la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni. Seria a doua va avea loc în perioada 10-14 septembrie, iar meditațiile vor fi ținute de Pr. Zdzislaw Kijas OFMConv (în italiană). Ultima serie va avea loc în perioada 12-16 noiembrie, meditațiile fiind ținute de Pr. Francisc Trefaș.

Pr. Andrei Dumitrescu

Show Buttons
Hide Buttons