În weekendul  29-30 septembrie 2018, un număr de 23 de familii, totalizând 64 de adulți și copii, au făcut un drum de cunoaștere a Exortației apostolice Amoris Laetitia (“Bucuria iubirii”) a Papei Francisc. Familiile aparțin atât parohiilor bucureștene, cât și celor din Călărași, Popești Leordeni, Ploiești, Giurgiu. Reculegerea a fost organizată de Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” și a beneficiat, ca de obicei, de sprijinul Oficiului pentru pastorația familiilor, al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, coordonat de Pr. Fabian Măriuț.

Meditațiile pe marginea textului magisterial au fost propuse de Pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, și au adus în discuție teme de actualitate ale familiei creștine, precum: transmiterea credinței, puterea exemplului personal, nevoia de mărturii creative, fermitatea păstrării valorilor creștine într-un ambient care le discreditează. Bucuria și iubirea, ca trăsături fundamentale ale familiei catolice, exersate zilnic prin iertare, prin răbdare și prin colaborarea cu harul lui Dumnezeu, au constituit subiectele predilecte ale discuțiilor în grupuri.

În seara zilei de sâmbătă, în sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael, familiile s-au rugat Rozariul, cu participarea directă a copiilor, care au recitat două dintre misterele de bucurie. În predica de la Sf. Liturghie celebrată duminică, Pr. Doboș i-a îndemnat pe cei prezenți să răspundă cererii Sfântului Părinte de a oferi zilnic, în tot cursul lunii octombrie, trei rugăciuni pentru a cere protecția Bisericii de cel rău: Rozariul, rugăciunea „Sub ocrotirea ta alergăm” și rugăciunea Papei Leon al XIII-lea către Arhanghelul Mihail.

Claudia Stan

Show Buttons
Hide Buttons