În zilele de sâmbătă şi duminică, 19 – 20 mai 2018, trei comunităţi locale de pe teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti (ARCB) – din București, Râmnicu-Vâlcea şi Popești-Leordeni – care fac parte din Comunitatea Magnificat au participat la Cea de a X-a Întâlnire Naţională a Comunităţii, organizată la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi de la Ciofliceni (Snagov). La Întâlnire au participat peste 180 de persoane, membri ai Comunităţii Magnificat şi invitaţi, la cele trei comunităţi locale din ARCB adăugându-se comunităţile locale din Bacău şi Alba Iulia.

Tema Întâlnirii a fost inspirată de imnul Magnificat, „Pentru că lucruri mari a făcut Domnul!”, iar motoul a fost „Pentru că m-ai veselit, Doamne, cu faptele tale, voi tresălta de bucurie pentru lucrarea mâinilor tale” (Ps 92,5). Programul Întâlnirii a cuprins momente de rugăciune de laudă carismatică, cateheze, Sf. Liturghie, adorație euharistică, momente de comuniune și împărtășire fraternă. Catehezele au fost ținute de Oreste Pesare, director executiv al International Catholic Charismatic Renewal Services.

În ajunul Rusaliilor, Sf. Liturghie a fost prezidată de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, în biserica Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel, a sanctuarului marian de la Ciofliceni. Alături de episcop au concelebrat Pr. Francisc Ungureanu – Vicar episcopal pentru cler și vocații în cadrul ARCB, Pr. Victor-Emilian Dumitrescu – consilier spiritual general al Comunității Magnificat, și Pr. Marian Stoicănescu – Paroh al comunității greco-catolice din Râmnicu-Vâlcea.

Comunitatea Magnificat este prezentă de 15 de ani în România, în particular în Arhidieceza Romano-Catolică de București, și face parte din Mișcarea de reînnoire carismatică.

Show Buttons
Hide Buttons