Duminică, 15 iulie 2018, în ajunul sărbătorii Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel, Părinții Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov) sărbătoresc hramul bisericii mănăstirii Regina Carmelului, care este și sanctuar marian al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Sf. Liturghie solemnă a hramului se va celebra la ora 11.00, în biserica mănăstirii, și va fi prezidată de Pr. Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității București. Muzica liturgică va fi asigurată de Corala Sf. Elena.

* * *

Biserica Mănăstirii Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni (Snagov) a fost construită între 2012-2015 și consacrată pe 30 mai 2015, fiind închinată Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel, cu hramul la 16 iulie. Totodată, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, a declarat biserica sanctuar marian diecezan.

Arhitectura bisericii îmbină într-un mod unic și armonios elemente occidentale cu cele specific românești, fiind opera comună a unui arhitect ortodox român, Tudor Rădulescu, și a unui arhitect catolic sloven, Andrej Stepancic. Partea artistică i-a fost încredințată preotului iezuit Marko Rupnik, artist sloven, director al Centrului internațional Aletti din Roma: el a realizat vitraliile și mozaicurile bisericii.

Show Buttons
Hide Buttons